Alles is om zeep

Kan jij wel wat tips gebruiken
om gezond te genieten van feestjes?

Lees ze hier!

 

“Je komt niet bij tussen Kerstmis en Nieuwjaar,
wel tussen Nieuwjaar en Kerstmis.”
Dat klopt! MAAR we zitten nu tussen Nieuwjaar en Kerst!!!

Ken je het gevoel, gisteren had je een leuk feestje.
Te veel gegeten, te veel gedronken én de ochtend daarna zakt de moed in je schoenen. Net als elke ochtend kan je het niet laten om even op de weegschaal te gaan staan.

Rotding! ALLES IS OM ZEEP!

Dat is het niet hoor.
Als je na dat feestje denkt. PFFF wat haalt het nog uit, alles is verpest, ik stop met op mijn voeding te letten….DAN is het om zeep!
Echt zwaarder worden doe je pas wanneer je systematisch, dus in je dagelijkse routine, te veel eet.
Denk na een feestje,
het was lekker, het was leuk en herpak je!

MAAR de zomer zit misschien vol feestjes en dan is het wel goed om een aantal tips toe te passen, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je volledig laat gaan.

TIPS:

 1. Volg de dag van het feest je gewone eetpatroon. Sla geen maaltijden over om calorieën te besparen. Neem een gezond ontbijt en middagmaal. Als je met grote honger naar het feest vertrekt, ben je geneigd veel te veel en veel te snel te eten. Zeker wanneer die hapjes op tafel komen!
 2. Vertrek niet met honger naar een feest. Probeer een gezond tussendoortje te nemen voor je vertrekt; een stuk fruit, een potje yoghurt, een kom soep (met een boterham)
 3. Blijf gedurende de avond voldoende water drinken. Wissel ook alcohol af met water zodat je niet overdrijft. Drink rustig, geniet van elke slok. Laat je glas pas bijvullen als het leeg is, anders ben je je er niet van bewust hoeveel glazen je gedronken hebt.
 4. Worden er hapjes geserveerd? Wees zuinig met vette en gefrituurde hapjes en probeer vooral te kiezen voor lichte hapjes: groentehapjes, vishapjes, soepjes…
  Probeer jezelf ook voor te nemen dat je van elk verschillend hapje maar ééntje neemt en laat hapjes die je niet zo graag eet aan je voorbij gaan. Jij eet alleen maar wat je écht lekker vindt!
 5. Kies zo veel mogelijk voor pure dranken: wijn, cava, champagne… En vermijd mixdrankjes en cocktails; het zijn echte suikerbommen.
 6. Stop je niet vol met brood en hapjes voor dat het eten op tafel komt. Wat er volgt is vast veel lekkerder.
 7. Probeer ook voldoende groenten te eten. Ze bevatten de meeste voedingsstoffen en de minste calorieën. Bovendien zorgen ze ervoor dat je maag goed gevuld wordt, en dat je dus met minder van de rest (vlees, kroketten…) ook voldoende gegeten hebt.
 8. Geniet mee van het dessert, maar overdrijf niet. Eén keer opscheppen is voldoende. (dat raad ik trouwens ook aan bij de hoofdmaaltijd)
 9. Beweging; blijf niet de hele avond op je stoel zitten maar speel met de kinderen, of zet wat muziek op en breng iedereen aan het dansen. Trek de ochtend na het feest comfortabele schoenen aan en ga een eindje wandelen, lopen of fietsen. Je gaat hier zoveel voldoening uit halen! ?
 10. En waar ik mee begon…..denk niet na het feest…. ALLES IS OM ZEEP