Mijn verhaal

Momenteel ben ik een beetje loop- en sportverslaafd maar dat was ooit anders.

In de middelbare school studeerde ik voor laborant maar ik wou graag mensen helpen waardoor ik besloot om op de hogeschool voor diëtiste te gaan studeren. Tot dan was ik een rokende, niet sportieve puber. Maar op mijn 19 jaar besloot ik te stoppen met roken. Dat lukte maar er vlogen wel 8 vette kilo’s bij aan, waar ik alles behalve gelukkig van werd. Een jaar later ging ik extra op mijn voeding letten en fitnessen. Dat ging goed en ik voelde me zalig! Ik weet als geen ander wat het is om op je voeding te moeten letten.

Na mijn opleiding startte ik als diëtiste in bijberoep en in het ziekenhuis. Dat deed ik 3 jaar. In tussentijd volgde ik opleidingen voor fitnessbegeleiding, sportmassage en sportdiëtiste.
Door de combinatie werken en opleidingen geraakte ik iets minder vaak in de fitness en begon ik te lopen.

Ik ben een heel blessure gevoelige loopster. Vallen en opstaan. Als geen ander leerde ik omgaan met blessures maar daardoor leerde ik ook mijn lichaam heel goed kennen.

Rustig opbouwen, luisteren naar je lichaam en versterkende oefeningen doen is de boodschap. Ik dacht nooit een marathon te kunnen lopen. Intussen kan ik ze nog amper tellen. Marathons, trails van 50 tot 80 km, Ironman triatlon Frankfurt en in 2018 liep ik de dodentocht. Als je echt wil, kan er heel veel!

In 2006 startte ik IN-VORM. Mijn doel was om mensen te tonen dat gezondheid een combinatie is tussen bewegen en gezond eten. In 2018 ging ik opnieuw studeren, postgraduaat Functional Training.

Ik ben laaiend enthousiast over Functional Training! De invloed die het heeft op je kracht, houding, stabiliteit, coördinatie, core, rugspieren, … ik hoop mijn leden op deze manier nog beter te begeleiden.

Sportieve groeten,

Tinne