Waarom hou ik van FUNctional training?

Omdat het ZO nuttig is!
Je zet heel je lichaam aan het werk.
Je werkt aan:
• Kracht
• Coördinatie
• Balans
• Flexibiliteit
• Conditie

Nu snap je waarschijnlijk wel waarom dit functioneel trainen heet. Het is een erg effectieve manier van sporten.

Er wordt bij functional training veel aandacht besteed aan het verbeteren van de rompstabiliteit, oftewel core stability. Dit is belangrijk omdat het zorgt voor minder blessures, een betere houding en betere sportprestaties.

Functioneel trainen is voor iedereen: Jong of oud, man of vrouw, het maakt niet uit. Iedereen kan het namelijk doen op zijn eigen niveau.

Dus in een notendop… DAAROM!

 

 

Wil je er meer over lezen:

Functional training is een trainingsmethode waarbij zoveel mogelijk wordt gewerkt met bewegingspatronen (dus geen geïsoleerde oefeningen) welke ook in het dagelijkse leven voorkomen en welke dus functioneel zijn in je dagelijkse leven, of anders gezegd … je hebt er echt iets aan!

De 7 voordelen van Functional Training

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van functioneel trainen en waarom is het goed voor je?

We zijn gemaakt om te bewegen

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen, niet om ineengezakt de hele dag achter een computer te zitten. Hoe minder je beweegt, hoe minder energie je lichaam gebruikt. Functionele training richt zich op bewegingspatronen in plaats van het isoleren van individuele spieren. Als je het grootste deel van je werkdag al zit op kantoor, is het niet het beste idee om zittende oefeningen uit te voeren op krachtapparaten in de fitness.

Verbeterde houding door Functional Training

Functionele training kan helpen om een slechte houding en onbalans in spiermassa te corrigeren.

Vet verbranden door Functional Training

Functionele training biedt fantastische workouts voor vetverbranding door het gebruik van full body oefeningen die kracht en uithoudingsvermogen vergroten en metabolisme stimuleert waarbij geen enkele minuut van je workout verloren gaat.

Functional Training verbetert spierkracht

Functional training ontwikkelt een sterk lichaam. Kijk maar eens naar topturners op de Olympische spelen. Deze turners trainen voortdurende met bewegingspatronen en door gebruik te maken van hun lichaamsgewicht.

Functional Training verbetert je stabiliteit

Iedere functional training sessie daagt je lichaam uit op het gebied van mobiliteit, core stability, balans en flexibiliteit waardoor functional training ervoor zorgt dat je een gezond en sterk lichaam zal krijgen.

Functional Training is prestatiegericht

Functional training biedt essentiële training gericht op de sportieve prestaties van atleten. Functional Training verbetert de relatie tussen het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat, zodat men sneller leert reageren en waardoor men krachtige bewegingspatronen ontwikkeld. Dit zal een wezenlijke bijdrage leveren aan de sportieve prestaties binnen iedere fysieke sport.

Functional Training vergroot de rompsterkte

Bij functional training activeert iedere oefening de rompspieren, welke de wervelkolom stabiliseren en zorgen voor een goede lichaamshouding. Met enkel sit-ups voor de buikspieren is dit niet te realiseren, dus ga daarom altijd voor een stuk functional training in je fitnesstraining!