Afvallen en toch zondigen? Tips voor het juiste evenwicht! Deel 1

Wil je een paar overtollige kilootjes kwijt, zodat je slanker wordt, meer energie hebt en je fitter voelt? Of zoek je de juiste balans voor de feestdagen maar vind je het best moeilijk om goodbye te zeggen tegen bepaalde ongezonde gewoontes?

Volg de komende weken mijn tips!

Wat moet je wel doen om af te vallen?

Eigenlijk klinkt het heel saai, maar wil je gewicht verliezen? Dan draait het voor zo’n 70% om je eetpatroon veranderen. Niet noodzakelijk door minder te eten (voor sommige mensen is dat wel nodig), maar door te kiezen voor meer gezonde, voedzame en verantwoorde voedingsmiddelen plus door regelmatig te eten. Niet alleen helpt dat je afvallen, maar voorkomt eveneens honger en het gevolg daarvan; ongezond eten/snoepen. Variërend van koekjes, chips, gebak en chocolade tot vette snacks. Zeker als je stress hebt, je eenzaam voelt, een onverwachte tegenslag krijgt,…

Voorkom de grootste valkuil van afvallen!

De grootste valkuil van afvallen is dat je jezelf op een streng dieet zet. Dit betekent dus (veel) minder eten met als risico dat je continu honger hebt. Heel vaak wordt ‘de riem aangespannen’ en wordt overgeschakeld op fruit, slaatjes en soep. Neem het van mij aan… daar kom je de dag niet mee door. Je houdt het misschien een paar dagen vol, maar zal uiteindelijk toch weer grijpen naar ander dingen. Slaatjes en soep vullen je maag goed, maar geven je weinig energie. Je zal snel terug honger hebben. Vroeg of laat plunder je bijvoorbeeld de ijskast of eet in een mum van tijd een complete koekjesdoos leeg. Niet alleen ben je misselijk, maar je voelt je ook superschuldig. Je hebt gefaald… De kans is groot dat je het opgeeft. (ALLES OF NIETS)

Als je dit streng plan wil combineren met sport, loopt het al helemaal mis. Je zal flauwtes ervaren, en een zwak gevoel.

Zoek de gulden middenweg! Alles is heus niet om zeep als je toch zwicht voor een reep chocolade of een pak friet. Herpak je meteen, en volg terug je gezonde ritme.

Een etentje, een koffiekoek, een feestje…. Het moet kunnen maar pak het verstandig aan.
De gulden middenweg, NIET ALLES OF NIETS.

 

Volg de website voor tips!

Sportieve gezonde groeten,
Tinne Sprangers