AFVALLEN EN TOCH ZONDIGEN? TIPS VOOR HET JUISTE EVENWICHT! DEEL 2

Natuurlijk mag je af en toe eens zondigen als je wil afvallen. Waarschijnlijk helpt het je juist om je gezonde eetpatroon vol te houden. Zeker als je verder verantwoord eet, voldoende sport en genoeg rust neemt. Enkele manieren om het zondigen in de hand te houden als je gewicht wilt verliezen.

 

Voorkom honger

Dit zei ik al in DEEL 1, maar ik kan het niet genoeg herhalen!
Wil je afvallen? En voorkomen dat je gaat zondigen? Wees dan een hongergevoel voor. Kies daarom slim en verantwoord voor voedingsmiddelen die gezond zijn, je lekker vindt én een gevuld gevoel geven. Kies als tussendoortje eens vaker voor een stuk fruit, een fruitsalade, een magere yoghurt of pudding. Het mag zeker ook een koek zijn, maar kies dan eerder een granenreep, een stuk peperkoek, droge koekjes zoals een kinderkoek, petit beurre of soldatenkoek. Laat de chocoladerepen, wafels, frangipanes, … voor wat ze zijn en hou ze als ‘extraatje’ wanneer je er echt naar verlangt. Vermijd snelle koolhydraten, ze laten je bloedsuikerspiegel stijgen en bezorgen je een dip. Gevolg: je krijgt een hongergevoel.

 

Eet nu en dan met mate ongezond

Van af en toe iets heel ongezonds eten word je heus niet dik. Als het maar een uitzondering blijft en geen regel wordt. Bijvoorbeeld 1 keer per week frieten of pizza of een gebakje. Eet je de rest van de week gezond? Dan zie je dat echt niet terug op de weegschaal. Bovendien blijf je zo gemakkelijker gemotiveerd om je gezonde eetpatroon vol te houden.

 

Plan wanneer je mag zondigen

Zoals gezegd: af en toe zondigen, kan geen kwaad. Nog beter is je ongezonde “goestingskes” gewoon in te plannen. Heb je deze week een verjaardag? Spreek met jezelf af dat je dan een wijntje en/of gebakje mag. Geen probleem! Zeker als je vervolgens gewoon de rest van de week jezelf terug “herpakt”.
Pak je het zo aan? Dan is je gezonde eetpatroon beter vol te houden en hoef je je niet schuldig te voelen! Vaak denken mensen nadat ze “gezondigd” hebben…. ik heb het verpest, het heeft geen zin meer… en dan zetten ze die trend door….DAN gaat het FOUT!

Volg de website voor het vervolg!

Sportieve gezonde groeten,
Tinne Sprangers